Verdiepingsvloer huren of kopen?

In een aantal gevallen is het mogelijk om een verdiepingsvloer te huren. Er zijn bedrijven op de markt actief die relatief kleinschalige verdiepingsvloeren (etages) verhuren voor tijdelijk gebruik. Dat zijn vaak verdiepingsvloeren die worden ingezet voor op een beurs of tijdens een evenement. Over het algemeen wordt er in deze gevallen gebruik gemaakt van een slimme constructie oftewel van een modulair systeem. Een modulair systeem is een constructiesysteem waarbij onderdelen uitwisselbaar zijn met andere modellen. Het voordeel van het gebruik van deze vloer is dat die gemakkelijk in het gebruik is en in relatief korte tijd op en af te bouwen is.

Voordelen van het huren van een verdiepingsvloer

De voordelen van het huren van een verdiepingsvloer zijn dat u niet een hoge investering hoeft te doen en bij een defect de leverancier kan inschakelen. Tevens kunt u ook afspreken met de leverancier dat de verdiepingsvloer voor u wordt op- en afgebouwd. Als u twijfelt over de aanschaf van een verdiepingsvloer, is het een verstandige optie om er een te huren. Dan kunt u de vloer uittesten en ervaren of het voor uw bedrijf een rendabele aanvulling is om aan te schaffen.

Voordelen van het kopen van een verdiepingsvloer

De voordelen van het kopen van een verdiepingsvloer zijn dat u de eigenaar bent en de vloer kan afschrijven. Als u een (semi) permanente verdiepingsvloer wilt inzetten in uw bedrijf zult u die sowieso moeten aanschaffen. Deze vloeren zijn namelijk niet te huur. In een aantal gevallen (het ligt aan het vloer type dat u aanschaft) is het mogelijk om de verdiepingsvloer mee te verhuizen mocht u van bedrijfspand wisselen.

Tips bij het huren of kopen van een verdiepingsvloer

Gezien de hoeveelheid aan factoren die van invloed zijn op de keuze van een verdiepingsvloer worden hieronder een aantal tips genoemd die u kunnen helpen bij de huur of koop van een verdiepingsvloer. We raden u het volgende aan:

  • Laat u goed informeren door een expert
  • Ga na of er eisen worden gesteld aan een verdiepingsvloer door bijvoorbeeld uw verzekeraar of een regelgevende instantie waar u mee te maken heeft
  • Houd rekening met de werkzaamheden die u op de vloer gaat uitvoeren. Als u er bijvoorbeeld zware machines op plaatst zijn er andere zaken belangrijk dan wanneer u er dozen of bureaus op plaatst
  • Vraag offertes op maat aan bij diverse partijen om een goede vergelijking te kunnen maken
No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.