Laat uw verdiepingsvloer isoleren

Een verdiepingsvloer is een ideale oplossing als u uw bedrijf wilt uitbreiden. U benut de ruimte binnen uw bedrijf dan optimaal en u bespaart kosten voor de huur van extra bedrijfsruimte. Het is verstandig om deze verdiepingsvloer goed te isoleren. Zo voorkomt u dat uw medewerkers last krijgen van geluidsoverlast. Ook bespaart u flink op de energiekosten.

Professionele aanleg verdiepingsvloer

Wilt u een verdiepingsvloer laten plaatsen? Laat dit dan doen door een leverancier met kennis en kunde. Deze zal u informeren, adviseren en de vloer op professionele wijze plaatsen. Een vakman heeft ook kennis van isolatie. Hij weet welke materialen het best kunnen worden gebruikt en hoe deze vakkundig kunnen worden verwerkt. Energiebesparing is niet het enige voordeel dat een verdiepingsvloer isoleren oplevert, ook van de demping van geluid heeft u profijt. Dit is zeker het geval wanneer u machines wilt plaatsen, maar ook als u een kantoorruimte heeft. De mensen die in het kantoor werken kunnen hun werk beter doen als ze geen rumoer om zich heen hebben.
Een goede vakman weet hoe geluid het best kan worden gedempt. Hij houdt niet alleen rekening met de directe verbinding tussen twee ruimtes, maar weet ook hoe weerkaatsing van geluid overlast kan veroorzaken. Met deze kennis kan hij uw verdiepingsvloer dusdanig isoleren dat vervelend geluid volledig wordt gedempt.

Materieel om verdiepingsvloer te isoleren

Voor isolatie zijn allerlei materialen beschikbaar. Het kan lastig zijn om hierin een goede keuze te maken. Daarom vindt u hier een aantal mogelijkheden op een rijtje:

  • Cellulose: dit materiaal wordt ingeblazen in de tussenruimte van vloeren en wanden. Dit wordt vooral toegepast op reeds bestaande afscheidingen, omdat het kan worden ingeblazen zonder dat een verbouwing nodig is. Het is eenvoudig te gebruiken, duurzaam en milieuvriendelijk.
  • Vlokkenschuim: dit materiaal wordt verwerkt tijdens de bouw van een muur of vloer. Een groot voordeel van dit materiaal is dat dit het geluid zeer goed dempt.
  • HR-glas: Soms kan het nodig zijn om geluidsdempende ruiten te plaatsen. Dat kan met HR-glas. Dit zijn zeer zware ruiten, waardoor een stevig kozijn vereist is. De kosten voor dit materiaal zijn zeer hoog.

Het prijskaartje

Een verdiepingsvloer isoleren kan flinke kosten met zich meebrengen, vooral wanneer het gaat om bestaande bouw. Toch levert isolatie op de lange termijn een besparing op. Uw energiekosten gaan omlaag. Omdat de energieprijs de komende jaren sterk zal stijgen, kan dit een groot verschil maken. Het is daarom, ook vanuit financieel oogpunt, een verstandige investering.

No tags for this post.

B2B infos

Comments are closed.